Remus Pricopie este noul secretar de stat in MECT

Remus Pricopie este, incepand de pe 20 noiembrie, noul secretar de stat pentru invatamantul superior, din cadrul Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului. El a fost numit in functie de premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Remus Pricopie a mai lucrat in Ministerul Educatiei in perioada 1996 – 2003 ca inspector de specialitate al Directiei Invatamant Superior, purtator de cuvant si director al Directiei Comunicare, secretar general al ministerului si consilier al ministrului Educatiei. “El are o vasta experienta atat in domeniul educational, cat si in cel institutional, fiind in acest moment decan la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative”, se arata intr-un comunicat remis presei.

Remus Pricopie s-a nascut la 22 ianuarie 1970, este casatorit si are doi copii. A studiat in perioada octombrie 2006 – iunie 2008 la London University, Institute of Education, a obtinut MBA in Higher Education Management la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si este doctor in Stiinte Politice. Si-a pregatit doctoratul la George Washington University, in perioada august 2003 – iulie 2004.

A obtinut diploma de Studii Academice Postuniversitare in Comunicare si Relatii Publice la Universitatea din Liege, Belgia, si a absolvit cursul de Studii Aprofundate in Relatii Internationale si Politici Europene al Universitatii din Bucuresti. Din anul 2005 pana in prezent a ocupat functia de decan al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

Remus Pricopie este membru al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice – ARRP, Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma – ARCoR, al Comparative and International Education Society – CIES, International Comunication Association – ICA, European Communication Research and Education Association – ECREA. Este director de grant de cercetare CNCSIS pentru Romania in perioada martie 2007 – martie 2008.