Seminar national dedicat combaterii si reducerii violentei in scoala

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti au organizat pe 20 noiembrie seminarul national „O Europa cu si pentru copii – reducerea violentei in scoala.”
Evenimentul s-a desfasurat in cadrul programului Consiliului Europei „O Europa cu si pentru copii”, care urmareste protejarea drepturilor copiilor, prevenirea violentei si participarea copiilor.

Cu acest prilej au fost prezentate strategia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului cu privire la reducerea fenomenului de violenta in unitatile de invatamant preuniversitar, programul Consiliului Europei si publicatia acestuia „Reducerea violentei in scoala”. De asemenea, a avut loc un schimb de bune practici in materie de programe, proiecte si activitati consacrate prevenirii si combaterii fenomenului violentei in mediul scolar.

Au luat cuvantul in deschiderea seminarului Gheorghe Chirpereanu, consilier al Secretarului de Stat pentru invatamant preuniversitar din MECT, Mariana Nitelea, director al Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti, Megdonia Paunescu, director, Directia Generala Management Invatamant Preuniversitar si Eugen Stoica inspector general, Directia Generala Management Invatamant Preuniversitar.

Invitatul special, Chris Gittins, profesor al centrului pentru Invatarea Comportamentului al Universitatii Reading, expert al Consiliului Europei si coordonatorul cartii „Reducerea violentei in scoala”, a facut o ampla prezentare a metodelor de reducere a fenomenului.

Au participat inspectori scolari generali, inspectori de specialitate pentru stiinte socio-umane, inspectori de specialitate pentru activitati educative scolare si extrascolare din toate judetele, reprezentanti ai elevilor si parintilor, ONG-uri specializate in domeniul educatiei.