Federatia Educatiei Nationale suspenda temporar protestele

Federatia Educatiei Nationale (FEN) a decis ca, incepand de pe 22 noiembrie, sa suspende pentru moment protestele, ca urmare a inregistrarii Contractului Colectiv de Munca la Nivel de Ramura Invatamant, dar si a campaniei electorale, informeaza un comunicat al organizatiei.
“Inregistrarea Contractului Colectiv de Munca la Nivel de Ramura Invatamant este o victorie a celor care au participat la greva de avertisment. Ca urmare a intensificarii campaniei electorale, dar si pentru a nu mai da posibilitatea unor ‘persoane binevoitoare’ sa atace FEN ca ar face jocuri politice, am hotarat suspendarea temporara a actiunilor de protest”, se arata in comunicat semnat de presedintele FEN, Catalin Croitoru.
Federatia Educatiei Nationale FEN avertizeaza ca, in conditiile in care Guvernul nu va raspunde pozitiv la revendicarile dascalilor, dupa alegerile europene si referendum protestele vor fi reluate, “poate chiar mai dure”. “Totul insa va depinde de dorinta membrilor de sindicat”, adauga Croitoru.

Peste 38.000 de cadre didactice au participat in perioada 12 – 21 noiembrie la greva de avertisment organizata de FEN, se mai arata in comunicat.