In judetul Olt, s-au pierdut fondurile pentru calculatoare noi in scoli

Inspectoratul Scolar Judetean va returna aproximativ 50 de miliarde de lei vechi, bani alocati judetului Olt pentru achizitionarea de calculatoare si aparatura de calcul.
Desi licitatia a fost organizata in august, Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor a transmis de-abia in urma cu cateva zile raspunsul la cele trei contestatii depuse. Si n-a fost unul imbucurator, licitatia fiind anulata. In august au fost declarate castigatoare urmatoarele firme: lotul I, achizitionarea statiilor de lucru pentru laborator (1.150 de calculatoare si 71 de servere) – SC Net Brinel SA Cluj-Napoca; lotul II, achizitionarea de copiatoare si aparate telefon/fax (71 de copiatoare, 71 de telefoane/fax) – SC Shar Olt Grup SRL Craiova; lotul III – achizitionarea a 71 de seturi de videoproiectoare si ecrane de proiectie – SC As Computer.

Procedura pentru organizarea licitatiei dureaza minimum 52 de zile, timp insuficient pentru ca banii sa mai poata fi cheltuiti in acest an. 71 de unitati scolare, dintre care 60 din mediul rural, asteptau sa primeasca produsele promise.