Bogdan Olteanu a depus plangere penala impotriva sefului ISJ Vaslui

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui si primarului comunei Cozmesti sunt acuzati de neglijenta in serviciu si abuz in serviciu in forma calificata.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a depus plangeri penale impotriva lor la Parchetul Tribunalului Vaslui. Cele doua plangeri penale au fost inaintate organelor in masura sa desfasoare cercetari in cazul inspectorului general Gheorghe Carja si primarului Vasile Banu, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor a constatat, in urma unei vizite in judetul Vaslui, ca elevii scolii din Fastaci, comuna Cozmesti, invata in conditii inumane, fara curent electric.

“Copii sunt obligati sa participe la ore in spatii improvizate, lipsite de lumina electrica. Accesul la scoala se face cu mare dificultate din cauza apei si a noroiului din curtea unitatii de invatamant”, sustine Bogdan Olteanu. In urma cu cateva zile cativa elevi de la scoala din Fastaci s-au deplasat la Parlamentul Romaniei. Ca urmare, presedintele CD a facut o vitzita in satul lor.

In afara de plangerile penale, Bogdan Olteanu a solicitat ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, sa urgenteze finalizarea dosarului prinvind modul in care a fost cheltuita suma de 1,4 milioane lei pentru reabilitarea scoliii din Fastaci care se afla in cercetare la Inspectortul de Politie al Judetului Vaslui.

Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor a trimis o scrisoare si catre ministrul Educatiei pentru a analiza situatia de la unitatea de invatamant in cauza pentru a fi asigurate conditii normale de studiu. De asemenea, a fost solicitat si sprijinul Inspectoratului de Stat in Constructii pentru efectuarea unor controale pe santierul unde se ridica noua scoala din Fastaci.