Mai multi profesori titulari in scolile din judetul Teleorman

Circa 73% din totalul normelor didactice sunt acoperite in unitatile de invatamant din judetul Teleorman cu profesori titulari.
Potrivit unei analize efectuate de conducerea Inspectoratului Scolar cu privire la incadrarea cu personal didactic a unitatilor de invatamant in anul scolar 2007-2008, dupa parcurgerea tuturor etapelor de mobilitate, in prezent se inregistreaza o crestere a gradului de asigurare cu cadre calificate. Inspectorul scolar pentru resurse umane Ion Ducan a declarat ca 21% din norme sunt acoperite inca de suplinitori calificati, care au participat la concursul de titularizare. De asemenea, sunt folositi in continuare pensionari, pe 2,51% din posturile didactice.

Ducan a precizat ca se mentine deficitara incadrarea cu personal didactic calificat pentru limba franceza, informatica, religie, limba engleza, educatie muzicala si educatie plastica. In schimb, exista resurse excedentare, in comparatie cu numarul normelor, la istorie, geografie, fizica si chimie, dar si la invatatori si educatori.