Burse pentru doctoranzii din Iasi

Studentii doctoranzi inscrisi la zi in cadrul Universitatii Al. I. Cuza au posibilitatea sa candideze pentru o bursa lunara de 15 milioane lei oferita printr-o competitie de proiecte.
Programul de burse de cercetare stiintifica, lansat de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), este deschis spre participare tuturor doctoranzilor Universitatii Cuza admisi in anul 2007. Acestia trebuie sa urmeze forma de invatamant cu frecventa si sa fie angajati in invatamant sau cercetare.

Suma oferita in acest an este de cinci ori mai mare decat in anii trecuti. “Bursele castigate vor putea fi mentinute pe toata perioada studiilor doctorale, respectiv trei sau patru ani, pe baza rapoartelor anuale de activitate stiintifica. Bursa oferita de CNCSIS se adauga sumei de aproximativ 600 de RON pe care o primesc doctoranzii Universitatii Cuza care au ocupat, dupa admitere, un loc finantat de la bugetul statului cu bursa”, a declarat Dumitru Oprea, rectorul Universitatii Cuza.

Evaluarea va fi facuta pe baza unui dosar care va contine tema de cercetare propusa. Temele abordate trebuie sa fie de actualitate si sa contribuie la dezvoltarea cunoasterii si sa prezinte obiectivele si metodologia cercetarii. De asemenea, se vor lua in considerare si performantele individuale ale doctorandului, cum ar fi activitatea internationala, bursele de studii obtinute, premii la manifestarile stiintifice, participarea in contracte de cercetare stiintifica sau creatie artistica, publicatii sau lucrari sustinute la conferinte, simpozioane stiintifice sau manifestari artistice. Doritorii trebuie sa transmita propunerile de proiecte la Departamentul de Cercetare si Managementul Proiectelor, din cadrul Rectoratului, pana la data de 7 decembrie 2007.