Inspectorul scolar general al Bucurestiului a fost destituit din functie

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, a fost destituit, printr-un ordin al ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Mihaela Suciu.
Potrivit sursei citate, inspectorul scolar general a fost destituit pentru “disfunctionalitati in organizarea licitatiilor pentru reabilitarea si constructia de unitati scolare”. “Inspectorul general a fost chemat in fata Comisiei de cercetare disciplinara la solicitarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, iar comisia l-a sanctionat cu demiterea din functie”, a explicat Suciu. Purtatorul de cuvant al MECT a spus ca nu poate preciza persoana care il va inlocui pe Cristian Alexandrescu.

Fostul inspector general a avut concediu medical aproximativ o luna, el intorcandu-se la serviciu pe 19 noiembrie. MECT delegase pentru functia de inspector general, in perioada in care Cristian Alexandrescu a avut concediu medical, pe Stelian Fedorca.