Ministrul Adomnitei se intalneste pe 26 noiembrie cu toti inspectorii scolari generali din tara

Pe 26 noiembrie, ministrul Cristian Adomnitei se intalneste cu toti inspectorii scolari generali din tara, in sala festiva a Colegiului National „Sf. Sava” din Bucuresti.
Temele de discutie vor fi „Raportul privind stadiul lucrarilor de investitii” si „Raportul privind incarcarea SEAP a Anexei 2 din HG nr. 1285 din 26 octombrie 2007”.

Prin HG emisa in 26 octombrie, Executivul a aprobat alocarea a 500 de milioane RON pentru obiective de investitii, consolidari, reabilitari imobile, reparatii capitale si asigurarea de utilitati. In timp ce in Anexa 1, se prevede ca cele 400 de milioane RON se aloca prin transfer de la bugetul de stat catre consiliile locale, in Anexa 2, cele 100 de milioane RON se transfera direct prin inspectoratele scolare judetene.

Rezultatele raportului privind incarcarea SEAP – Serviciul Electronic de Achizitii Publice – pentru Anexa 2 reprezinta un prim pas in verificarea modului in care sunt utilizate fondurile destinate infrastructurii scolare prin intermediul inspectoratelor.

Transferul fondurilor de la MECT, prin inspectoratele scolare, catre unitatile de invatamant, ar putea fi o solutie adoptata pentru 2008, avand in vedere ca, in momentul de fata, multe dintre lucrari fie nu sunt incepute, fie nu sunt terminate din cauza unei mobilitati foarte greoaie de alocare a banilor prin consiliile locale.