Ministrul Cristian Adomnitei anunta noi proiecte pentru scoli

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a anuntat ca anul viitor vor incepe trei noi programe pentru institutiile scolare preuniversitare din tara.
Aflat intr-o vizita de lucru in judetul Iasi, ministrul Adomnitei a afirmat ca, la inceputul anului viitor, ministerul va achizitiona 1.000 de microbuze scolare, astfel incat fiecare institutie de invatamant preuniversitar sa aiba in dotare un asemenea mijloc de transport. Potrivit ministrului, o parte dintre microbuze vor inlocui vechile masini Aro.

De asemenea, un alt proiect anuntat de ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului este cel al diminuarii numarului de scoli care nu au primit avize de functionare din partea inspectoratelor de sanatate publica. In acest sens, ministrul a anuntat ca vor fi alocate fonduri pentru scolile si gradinitele din mediul rural care nu au canalizare, surse de apa si toalete. Acestea vor fi dotate cu microstatii de epurare si puturi.

Cel de-al treilea proiect la care a facut referire Cristian Adomnitei vizeaza dotarea unitatilor scolare cu laboratoare de informatica si conectarea acestora la internet. Totodata, sustine Adomnitei, dascalii vor urma cursuri de informatica.

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a vizitat scolile si grupurile scolare din comunele Mironeasa, Ipatele, Scheia, Scanteia, Grajduri, Mogosesti si Ciurea, pentru a verifica modul in care au fost si sunt cheltuite fondurile alocate de minister, precum si stadiile in care se afla lucrarile.

Pentru infrastructura scolara, in acest an, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a alocat judetului Iasi 79.869.000 lei, prin patru hotarari de guvern.