Cristian Adomnitei: “Fondurile vor fi date scolilor prin inspectorate”

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a declarat, la intalnirea cu inspectorii scolari generali din tara, ca transferul fondurilor de la minister catre unitatile de invatamant, pentru anul 2008, se va face prin inspectoratele scolare.
Adomnitei a spus, cu acest prilej, ca multe dintre lucrari fie nu sunt incepute, fie nu sunt incheiate, din cauza unei mobilitati foarte grele in alocarea banilor, prin consiliile locale. “Vom vedea ce mai este de facut pana la sfarsitul anului. Vom vorbi despre investitii, despre achizitia de microbuze, de computere. Fiecare scoala trebuie sa aiba calculator si internet”, a spus, despre intalnirea cu inspectorii scolari generali, Adomnitei.

Demnitarul a precizat ca a convocat printr-o adresa, in mod expres, inspectorii scolari generali si nu adjunctii acestora. “Cei care lipsesc nemotivat vor primi cea mai mare pedeapsa legala pe care o pot primi”, a mai spus Adomnitei. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va lansa cele mai multe licitatii ale ministerului, “pentru a nu mai fi acuzati de procedura greoaie de incepere a licitatiilor”.

Adomnitei a mentionat ca, la intalnirea cu inspectorii scolari generali din toata tara va fi luat in discutie si raportul privind stadiul lucrarilor privind incarcarea serviciului electronic de achizitii publice.