ANOSR lanseaza campania “Profesorul Bologna”

Studentii pot alege cele mai bune cadre didactice, prin campania “Profesorul Bologna”, lansata de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania
prin programul “Constructio Academica”, a declarat purtatorul de cuvant al
organizatiei, Ana Maria Busoniu.
Potrivit reprezentantului ANOSR, pentru a fi inscrisi in campanie, profesorii trebuie sa aiba o atitudine respectuoasa fata de studenti si sa-i consilieze constant. Profesorii doriti de studenti ar trebui sa prezinte obiectivele cursurilor si ale lectiilor, sa distribuie suportul de curs inaintea inceperii semestrului, sa foloseasca tehnici de insusire a cunostintelor inovative si moderne, sa imbine stilurile de invatare si sa respecte curriculumul.

De asemenea, ei trebuie sa aiba o materie bine structurata si adecvata, sa apeleze la ultima aparatura din domeniu, sa foloseasca materiale ajutatoare si sa verifice daca informatia este perceputa corect de student. Profesorii trebuie sa fie membri ai unor centre de cercetare internationale, sa aiba articole publicate in primele 15 tari din topul mondial al universitatilor si sa fie castigatori ai unor premii nationale si internationale in domeniul cercetarii.

Inscrierile pot fi facute pana pe 2 decembrie, pe site-ul www.ProfiTari.ro.
Castigatorii vor fi premiati intr-o gala care va avea loc pe data de 6 decembrie, la Sibiu. Din juriu vor face parte membri ai organizatiilor studentesti.