ASE, Universitatea Bucuresti si SNSPA ofera studentilor servicii de email si solutii de colaborare online pe tehnologie Google

Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti, SNSPA – Facultatea de Comunicare si Relatii Publice si Google anunta lansarea serviciilor Google Apps – pachetul de aplicatii de comunicare si colaborare online oferit de Google – ca parte integranta a serviciilor IT puse la dispozitia studentilor si cadrelor didactice din cele trei universitati.
Studentii si profesorii vor avea acces gratuit la aplicatii cum ar fi email, calendar, chat, procesare de text, calcul tabelar si prezentari, totul in cadrul domeniului de internet al universitatii.

”Orientarea procesului de predare-invatare spre studenti are nevoie de instrumentele oferite de Google. Este o dovada concreta ca globalizarea implica si o serie de servicii oferite gratuit comunitatii”, spune Prof. Univ. Dr. Ioan Panzaru, Rectorul Universitatii Bucuresti. “Google Apps ne va ajuta sa imbunatatim comunicarea dintre studenti, cadrele didactice si personalul administrativ, eliminand in acelasi timp cheltuielile asociate in mod traditional cu furnizarea unei platforme IT pentru email si colaborare online”, spune Conf. Univ. Dr. Florina Mohanu, purtatorul de cuvant al ASE Bucuresti.

“Suntem bucurosi sa incredintam Google sarcinile la care se pricepe cel mai bine, in timp ce noi ne putem concentra asupra celor la care, la randul nostru, ne pricepem cel mai bine: pregatirea studentilor la cele mai inalte standarde. Sunt convins ca aplicatiile Google vor fi utile studentilor nosti si, cu siguranta, pe aceasta platforma, colaborarea dintre profesor si student va fi imbunatatita”, spune Prof. Univ. Dr. Dumitru Iacob, Prodecan Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA.

Cele trei universitati utilizeaza versiunea pentru educatie a suitei Google Apps. In aceasta prima faza, serviciile sunt disponibile pentru aproximativ 57.000 de studenti si cadre didactice, disponibilitatea serviciilor urmand sa fie extinsa in scurt timp pentru toti studentii din cele trei universitati.

Utilizatorii din cadrul ASE pot accesa serviciile Google Apps la adresa: http://apps.ase.ro, cei din cadrul Universitatii Bucuresti la adresa http://apps.unibuc.ro, iar cei din cadrul SNSPA – Facultatea de Comunicare si Relatii Publice la adresa http://apps.comunicare.ro. Google Apps permite institutiilor sa ofere utilizatorilor serviciile de comunicare si colaborare Google, in cadrul propriului domeniu de internet. Toate serviciile sunt gazduite de Google si pot fi accesate de utilizatori prin intermediul unui computer sau al unui dispozitiv mobil conectat la internet. Google Apps include urmatoarele servicii:

– Gmail – email cu 4,5 Gb spatiu de stocare, filtru anti-SPAM eficient si functii puternice de cautare integrate. Gmail include un serviciu de chat incorporat in interfata web.

– Google Calendar – este un Calendar online care permite utilizatorilor sa-si organizeze simplu si rapid agenda si sa-si imparta calendarul cu alte persoane.

– Google Talk – permite utilizatorilor sa realizeze apeluri gratuite de la PC la PC si sa comunice prin chat.

– Google Docs – permite utilizatorilor sa creeze si sa colaboreze pe documente text, foi de calcul si prezentari, fara sa trebuiasca sa trimita diverse versiuni ale documentelor sub forma de atasamente. Mai multe persoane pot lucra pe acelasi document, in acelasi timp. Toate versiunile sunt salvate, iar utilizatorii pot decide ce informatii sunt sau nu sunt disponibile pentru alti utilizatori.