Sisteme de supraveghere video in scolile galatene

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) Galati a inaugurat doua sisteme de supraveghere video in doua unitati de invatamant din municipiul Galati.
Potrivit sefului ATOP, Radu Cosca, instalarea si punerea in functiune a celor doua sisteme de supraveghere video s-a facut in urma unei analize privind infractionalitatea juvenila. “Sunt sisteme de pionierat pe plan local si au fost montate in doua institutii de invatamant, care au inregistrat un numar ridicat de cazuri de violenta in randul elevilor”, a declarat Radu Cosca.

Cele doua sisteme video au fost instalate la Centrul de Plasament nr. 9, cu 70 de asistati cu handicap, cu varste cuprinse intre 13 si 23 ani, si la Scoala Speciala Emil Garleanu, cu 120 de elevi cu handicap, cu varste cuprinse intre sase si 17 ani. Sistemul de la centrul de plasament are sase camere video de supraveghere, iar cel de la scoala speciala, noua.

Proiectul a fost sustinut financiar de Consiliul Judetului Galati, care a alocat 26.200 de lei pentru achizitionarea sistemelor de supraveghere video si acoperirea cheltuielilor necesare instalarii si functionarii lor.