800 de cadre didactice au dat in judecata ISJ Vaslui

Conventia Judeteana a Sindicatelor din Invatamant Vaslui a actionat in instanta Inspectoratul Scolar Judetean, deoarece reprezentantii acestei institutii nu au acordat unui numar de 800 de cadre didactice anumite drepturi banesti care li s-ar fi cuvenit, potrivit legii.
Cei 800 de dascali au o vechime de cel putin 25 de ani in invatamant si au dreptul sa presteze cu doua ore mai putin pe saptamana sau sa fie platiti suplimentar in cazul in care presteaza cele doua ore. “Am avut o sedinta a Comisiei Paritare din inspectorat. Institutia nu a dorit sa plateasca aceste restante salariale pentru perioada 16 octombrie 2006 – 1 ianuarie 2007. Ne-au spus ca vor da doar banii aferenti perioadei ianuarie 2007 – decembrie 2007. Nu este normal asa ceva atat timp cat legislatia in vigoare spune clar ca oamenii trebuie sa-si primeasca integral aceste drepturi banesti” – a declarat presedintele Sindicatului “Tutova” din Barlad, Mircea Marinescu.

Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, prin vocea juristului Constantin Manea, sustine ca asteapta sa vada cum va rezolva instanta aceasta problema. Primul termen al procesului va avea loc pe data de 6 decembrie, la Tribunalul Vaslui. Cele aproximativ 800 de cadre didactice ar trebui sa primeasca fiecare sume cuprinse intre 600 si 700 de lei in cazul in care instanta le va da castig de cauza.