Proiect PHARE de 600.000 de euro la ISJ Prahova

Inspectoratul Scolar Prahova va implementa, in perioada 1 decembrie 2007 – 30 noiembrie 2008, proiectul PHARE “Te asteptam in scoala noastra”, care are un
buget de aproape 600.000 euro.
Aurel Graur, purtator de cuvant al ISJ Prahova a declarat ca proiectul se adreseaza copiilor din grupuri dezavantajate din scolile pilot selectate din municipiul Ploiesti, municipiul Campina, orasul Boldesti – Scaieni, comunitatile Ciupelnita, Plopeni-Sat, Marginenii de Jos, Sotrile, Varbila si Varbilau.

Proiectul isi propune sa implementeze activitati care sa determine imbunatatirea situatiei educationale a copiilor din grupul tinta cat si a familiilor acestora. In acest context, isi propune si formarea continua a cadrelor didactice in domeniul educatiei inclusive, ca unica modalitate de imbunatatire a abordarii de catre acestea a actului educational orientat catre copiii provenind din comunitatile dezavantajate.

Prin proiect se intentioneaza cooptarea comunitatii in toate etapele vietii scolare – de la inscrierea in gradinita si clasa I, pana la finalizarea invatamantului obligatoriu – de cat mai multi copii, dar si recuperarea educationala a celor care au abandonat scoala cu multi ani in urma, in vederea finalizarii invatamantului de baza.

Consiliul Judetean Prahova a aprobat, la inceputul acestei saptamani, o hotarare prin care se propune asocierea acestei institutii la implementarea proiectului “Te asteptam in scoala noastra”, finantat prin Programul PHARE 2005 “Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate”.

Consilierii judeteni au aprobat si contributia financiara a institutiei, in valoare de 29.824 euro, reprezentand partea de co-finantare obligatorie la costurile eligibile, la care se adauga suma de 59.649 euro, reprezentand contravaloarea ultimei transe de plata, recuperabila dupa finalizarea proiectului. Bugetul total al proiectului este de 596.486 euro.