Peste 2.400 de locuri noi in gradinitele din sectorul 2

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a anuntat crearea, incepand cu anul scolar 2008-2009, a inca 2.450 de locuri in gradinitele din sector, care se adauga celor 5.100 de locuri construite pana in prezent.
”Am inceput derularea unui nou program, unicat in Capitala, care prevede construirea a inca 19 gradinite noi si moderne in sectorul 2. Astfel, vom reusi asigurarea necesarului de locuri copiilor de varsta prescolara care vor fi inscrisi in anul 2008 sa urmeze aceasta forma de invatamant”, a declarat edilul sectorului 2.

Potrivit lui Ontanu, lucrarile au fost incepute la toate cele 19 gradinite, iar valoarea investitiei este de aproximativ 24 de milioane de euro. ”Calvarul parintilor care stau nopti intregi la cozile formate la portile gradinitelor pentru a-si inscrie copii va fi incheiat odata cu finalizarea noilor constructii, care vor oferi cele mai bune conditii pentru cresterea si educarea minorilor, conditii care vor fi asimilate cu cele din tarile moderne”, a
precizat Ontanu.

De asemenea, a mentionat el, la aceste suplimentari de locuri se adauga lucrarile de
consolidare si extindere de la Gradinita 135, ce vor asigura 80 de locuri noi, suplimentarea cu 150 de locuri la gradinitele 23 si 147, amenajarea a 430 de locuri in scolile 25, 26, 32 si 41 din sector, precum si inchirierea de spatii pentru alte 60 de locuri. In sectorul 2 al Capitalei, exista, in prezent, 60 de gradinite din care 14 particulare.

In anul 2007, bugetul alocat de Primaria sectorul 2 pentru investitii in gradinite a fost de 28.247 de lei, bani folositi pentru refacerea fatadelor, acoperisurilor si teraselor, reabilitarea sistemului de incalzire, dar si montarea de instalatii noi, renovarea grupurilor sanitare, schimbarea tamplariei de lemn cu tamplarie de PVC sau aluminiu cu geam termopan, refacerea aleilor de acces si a pavajului din incintele gradinitelor, dotarea bucatariilor cu hote si plite noi. De asemenea, toate gradinitele au fost dotate cu faxuri, imprimante si calculatoare, conectate la internet, in vederea unei colaborari mai bune intre unitati si inspectoratele scolare.