Medalie de aur pentru reprezentantii Universitatii “Lucian Blaga” la Bruxelles

La finele lunii noiembrie, la Bruxelles, in Belgia, s-a desfasurat Salonul Mondial de Inventica EUREKA INNOVA ENERGY.
Universitati si Institute de cercetare din SUA, Rusia, Hong Kong, China, Japonia si Germania s-au reunit in capitala europeana pentru a-si prezenta inventiile si inovatiile, recunoasterea internationala a acestora urmand a fi apreciata prin medaliile decernate in finalul competitiei.

La acest eveniment de referinta pentru lumea stiintifica internationala, Universitatea “Lucian Blaga” a fost reprezentata prin directorul Departamentului pentru Protectia Proprietatii Intelectuale al ULBS, conf. univ.dr.ing. Mihail Titu, de la Facultatea de Inginerie “Hermann Oberth” si Ilie Banu, student al Facultatii de Stiinte Economice, reprezentantul studentilor in Biroul Senatului Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu.

In fiecare an, EUREKA INNOVA ENERGY cuprinde in competitie, pe sectiuni, cele mai reprezentative inventii din toata lumea, iar jurizarea este realizata de comisii internationale care coopteaza nume de rezonanta in cercetarea stiintifica. La Bruxelles, in acest an au intrat in cursa pentru premii peste 6000 de inventii, iar din Romania au fost prezente la Salon 41 de inventii competitoare in domeniul Echipamente industriale.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a obtinut in urma aprecierii juriului un titlu semnificativ si onorant, Medalia de aur EUREKA INNOVA ENERGY, autorii inventiei primind in acelasi timp calitatea de invitati permanenti la Saloanele internationale de inventica. Premiul a fost atribuit pentru inventia “Device for magnetic activation of the electro-erosion processing”, autori Titu Aurel Mihail, Nanu Dan, Oprean Constantin, Tatu Gh. Aurel. Standul Sibiului a fost vizitat de premierul Belgiei, de ministrii educatiei si industriei din Belgia si reprezentanti ai Guvernului Romaniei. Decernarea premiului a reprezentat un moment de reala recunoastere a meritelor inventatorilor sibieni, presa belgiana, posturile internationale Euro News si pe CNN fiind primele institutii media care au preluat stirea.