FSLI va picheta sediile Guvernului si Parlamentului

Colegiul National al Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a hotarat pentru data de 19 decembrie pichetarea sediilor Guvernului si Parlamentului Romaniei.
Actiunea, care se va derula in intervalul orar 11,00-13,00, va sustine revendicarile salariatilor din invatamant. Conform unui comunicat remis presei, in functie de reactia factorilor decizionali, FSLI va stabili alte actiuni de protest.

Conducerea FSLI a luat decizia pichetarii dupa respingerea de catre Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului a amendamentului, votat in unanimitate de catre Comisiile de invatamant, stiinta, tineret si sport, privind acordarea majorarii salariale cu 10%, incepand cu 1 ianuarie 2008, pentru cadrele didactice debutante, cu definitivat si cu gradul didactic II care nu au beneficiat de prevederile Legii nr. 220/2007.

Hotararea FSLI este cauzata si de refuzul Guvernului Tariceanu de a da posibilitatea sa se acorde, in luna decembrie, premiul anual aferent anului 2007 sau salariul pe luna decembrie. Potrivit FSLI, “se perpetueaza astfel discriminarea creata intre salariatii bugetari si celelalte categorii de salariati, care beneficiaza de aceste drepturi, dar si de alte drepturi salariale acordate cu prilejul sarbatorilor de iarna”, se precizeaza in comunicat.
FSLI invoca si “dezinteresul, neimplicarea” Guvernului Romaniei in acordarea, in mod unitar si nediscriminatoriu, a tichetelor cadou, pentru toti salariatii din sistemul educational.