www.edu-gate.ro, un portal pentru revitalizarea educatiei in Romania

De la lansarea sa in 2005, Consortiul EDUGATE coaguleaza eforturile unor prestigioase organizatii, institutii si firme pentru un program national de revitalizare a educatiei din Romania, astazi numarand peste 40 de membri fondatori cu expertiza in educatia de excelenta.
In vederea elaborarii unor legi romanesti la standarde internationale, membrii si consultantii Miscarii EDUGATE au lansat un pachet larg de cercetari, analize si solutii in educatie oferite spre consultare si dezbatere la www.edu-gate.ro.

Pe 17 decembrie, presedintele Florian Colceag a reprezentat Consortiul EDUGATE si IRSCA Gifted Education la lansarea in dezbatere publica a noului proiect de Legi ale Educatiei, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

www.edu-gate.ro are un bogat continut ce reflecta programele de educatie lansate de EDUGATE, rezultatele cercetarilor la nivel mondial pentru o educatie de calitate, strategii de educatie la nivel mondial si national, articole ale expertilor nationali si internationali in educatie sau parintilor precum: Scrisoarea deschisa catre Ministrul Educatiei; Memoriul Federatiei Nationale a Asociatiilor de parinti – Invatamant Preuniversitar; Un set de principii pentru o reforma autentica a educatiei; Proiectul Scoala pe bune; Principii pentru “scurt-circuitarea” circuitelor vicioase in invatamantul romanesc; Standarde pentru evaluarea calitatii in invatamant; Curricula Nationala Gifted & Talented; Programul pilot Gifted Education în Romania, si multe alte titluri.

www.edu-gate.ro reprezinta sponsorizarea companiei Hostway Romania si este rezultatul muncii creative a unui grup de tineri care s-au implicat oferind un serviciu complet de design, programare si hosting. Hostway Romania urmeaza astfel traditia de sprijin a Hostway Corp. afirmata in initiative la nivel mondial de sustinere a programelor de educatie ce descopera si dezvolta potentialul tinerilor.