Aniversarea Colegiului National “Unirea” din Brasov

Colegiul National “Unirea” din Brasov a sarbatorit, pe 17 decembrie, 110 de la
infiintare.
Peste 200 de elevi, absolventi ai institutiei, parinti si cadre didactice, invitati au participat,
incepand cu ora 9,30, la o serie de manifestari dedicate evenimentului. Cu aceasta ocazie, a luat fiinta Asociatia “Uniristii” care reuneste absolventi ai acestei unitati de invatamant, al carei presedinte de onoare este Mariana Nicolesco, soprana de renume international,
care a urmat cursurile liceului brasovean.

In cadrul manifestarilor a fost organizata si o expozitie de arta fotografica, pictura, grafica, materiale didactice, softuri educationale si numeroase proiecte realizate de elevi.
La Centrul Cultural “Reduta”, elevii Colegiului National “Unirea” au sustinut un spectacol aniversar cu momente de teatru in limbile romana si engleza, grupaje poetice, dansuri populare si sportive, muzica folk si clasica.

Dintre absolventii Colegiului National “Unirea”, directoarea Gabriela Hurghis a amintit pe Renate Weber – europarlamentar, Alexandru Herlea – fost ministru al Integrarii in perioada 1996-2000, Florin Ionescu Galati – violonist al Filarmonicii Brasov, precum si actuali consilieri locali si judeteni, dar si numeroase cadre didactice in invatamantul preuniversitar si universitar.

“Din pacate, aniversarea noastra, fiind intr-o zi de luni, putini dintre fostii absolventi au putut fi prezenti la manifestarile organizate in acest sens” a precizat directoarea
Gabriela Hurghis.

In perioada 1922-1948, liceul a purtat denumirea “Principesa Elena”, iar din 1948 pana in 1959 s-a numit Scoala mixta nr. 5. Incepand cu 1959 si pana in 2004, cand a devenit Colegiul National “Unirea”, institutia de invatamant s-a numit Liceul teoretic “Unirea”.