Profesorii brasoveni picheteaza Parlamentul

Zeci de profesori, membri ai sindicatului “Diaconu Coresi” Brasov, vor picheta pe 19 decembrie, intre orele 11,00-13,00, sediul Parlamentului, a declarat liderul sindicatului, prof. Ligia Mara.
Lor li se vor alatura cateva zeci de sindicalisti din toata tara, colegi din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Alte cadre didactice afiliate FSLI vor picheta, in aceeasi zi, tot pentru doua ore, sediul Guvernului.

Profesorii sunt nemultumiti deoarece Comisiile reunite de Buget-Finante ale Parlamentului au respins saptamana trecuta amendamentul, votat in unanimitate de Comisiile de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport, privind acordarea majorarii salariale de 10% pentru cadrele didactice debutante, cu definitivat si cu gradul didactic II care nu au beneficiat de prevederile Legii nr. 220/2007, incepand cu
1 ianuarie 2008.

“Profesorii mai sunt nemultumiti si de refuzul Guvernului Tariceanu de a da posibilitatea sa se acorde, in luna decembrie, premiul aferent anului 2007 sau salariul pe luna decembrie, perpetuand astfel discriminarea creata intre salariatii bugetari si celelalte categorii de salariati, care beneficiaza de aceste drepturi si de alte drepturi acordate cu prilejul sarbatorilor de iarna. Se demonstreaza, inca o data, inconsecventa, incoerenta si dispretul fata de salariatii din invatamant”, a afirmat Ligia Mara, care este unul din cei 16 vicepresedinti ai FSLI.

Liderul sindicatului “Diaconu Coresi” a precizat ca, in functie de reactia factorilor decizionali, se vor stabili si alte actiuni de protest.

Mara a tinut sa multumeasca public conducerilor Consiliului Judetean si Primariei Brasov pentru sprijinul financiar acordat, pentru ca fiecare din cei 10.000 de angajati din invatamantul brasovean, cadre didactice si personal auxiliar sa primeasca catre o prima simbolica in valoare de 50 de lei.

“Din datele pe care le detin pana acum, cu exceptia a trei sectoare din municipiul Bucuresti, judetul Brasov este singurul judet din tara unde angajatii din invatamant primesc aceasta prima simbolica”, a spus Ligia Mara.

La nivelul judetului Brasov sunt 8.700 de membri de sindicat cotizanti la sindicatul “Diaconu Coresi”.