MECT asteapta sugestii pentru legile educatiei

Toti cei care doresc sa aduca argumente, propuneri, sugestii in legatura cu proiectele de legi ale educatiei o pot face pe adresa de e-mail proiecte.legi@medc.edu.ro, pe forumul dedicat special discutarii acestora http://forum.portal.edu.ro/index.php/showforum=159 sau, in scris, pe adresa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Potrivit unui comunicat remis presei, opiniile vor fi primite pana in data de 17 februarie 2008. Ele vor fi analizate si, dupa caz, integrate in proiect.

Pachetul de legi ale educatiei a fost lansat pe 17 decembrie in dezbatere publica, de catre ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, si contine Legea invatamantului preuniversitar, Legea invatamantului superior si Statutul personalului didactic. Pachetul a fost conceput, definitivat si asumat de catre reprezentantii MECT, ai federatiilor sindicale din invatamant, ai federatiilor studentesti si de catre reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, sub coordonarea ministrului Educatiei.

“Pachetul de legi este o propunere a celor care au muncit la finalizarea lui, rezultatul discutiilor dintre minister si reprezentantii sistemului caruia ii este destinat. Documentul este perfectibil, astfel ca oricine este interesat sa formuleze principii si solutii viabile este invitat sa o faca”, precizeaza MECT.