Ministrul Cristian Adomnitei i-a premiat pe cei mai buni directori de scoli

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, i-a premiat pe 20 decembrie, la Biblioteca Centrala Universitara, pe cei mai buni directori din toata tara, in numar de 141.
Astfel, fiecare inspectorat judetean a ales cei mai buni trei directori de unitati scolare din judet iar din Capitala, Inspectoratul Scolar din Municipiul Bucuresti a ales sase unitati scolare. Au mai fost premiati zece directori ai palatelor si cluburilor pentru copii si zece directori ai Grupurilor Scolare Sportive.

“Sunteti premiantii clasei, am ocazia sa va multumesc pentru tot efortul depus pentru copii, parinti si colegii vostri. Daca lucrurile vor merge in continuare pe acest drum, am mari sperante pentru scoala romaneasca”, a declarat Adomnitei la festivitatea de premiere.

Ministrul Educatiei a sfatuit directorii ca anul viitor sa stie sa cheltuie fondurile alocate. In ceea ce priveste cresterile salariale, el a spus ca inca nu se stie care vor fi acestea. “Pe langa 5-10 la suta pe care ii vor primi toate categoriile, inclusiv profesorii debutanti, ramane sa vad cat voi obtine pentru anul viitor pentru cresterea salariilor”, a afirmat Adomnitei. Demnitarul a explicat ca, cel putin pentru trei ani de acum inainte, fiecare scoala, fiecare inspectorat judetean va primi tot atatea fonduri ca si pana acum.

Directorii au fost premiati in functie de rezultatele la examen, teze cu subiect unic, in functie de rata promovabilitatii, de rezultatele la concursurile judetene si nationale. Un alt criteriu de selectare a fost activitatea de management – modul in care directorii au utilizat fondurile venite de la minister.

Nu in ultimul rand s-a tinut cont de activitatea extracurriculara si de relatia cu comunitatea – parinti, administratie locala, de numarul de gradatii de merit pe numarul de cadre didactice din scoala respectiva si numarul de cadre didactice cuprinse intr-o forma de perfectionare.

La festivitate, ministrul Educatiei a oferit o diploma de excelenta directorului Bibliotecii Centrale Universitare, Mircea Regneala. Suma pe care a primit-o fiecare din cei 141 de directori a fost de 10.000 de lei, acesti bani urmand sa fie investiti tot in unitatea scolara.

Evenimentul se afla la cea de-a doua editie, un element de noutate anul acesta fiind acela ca au fost premiati, pe langa directorii unitatilor scolare, si directorii palatelor si cluburilor pentru copii si cei ai grupurilor cu program sportiv.