FEN solicita inceperea negocierii pentru cresterile salariale

Federatia Educatiei Nationale a solicitat premierului Calin Popescu Tariceanu, printr-o scrisoare deschisa, sa desemneze echipa inter-ministeriala pentru negocierea cresterilor salariale din anul 2008 pentru sectorul Invatamant.
In opinia FEN, inceperea de urgenta a negocierilor “este obligatorie” pentru detensionarea actualei stari din educatie, iar stabilirea noii valori pentru salariul minim pe economie “impune” nu numai o reasezare a grilelor salariale din invatamant, dar si negocierea majorarilor pentru anul 2008.

“Domnule prim ministru, daca nici acum, dupa aprobarea bugetului, nu veti da curs cererii noastre, veti fi singurul responsabil pentru actiunile de protest care vor urma. Din pozitia pe care o aveti, trebuie sa le oferiti tuturor aceleasi sanse. Oricate scoli veti ridica sau dota cu calculatoare, nu puteti inlocui resursa umana. Daca nici acum nu veti reactiona, ne veti demonstra ca, de fapt, acest 6% reprezinta bugetul pentru firmele apropiatilor PNL si nu bugetul Invatamantului”, se arata in comunicat.