Problemele invatamantului intra in dezbaterea directorilor de scoli din Teleorman

Inspectoratul Scolar Teleorman organizeaza, in mai multe orase din judet, reuniuni de lucru cu directorii din unitatile de invatamant, in dezbatere aflandu-se mai multe probleme de actualitate din acest sector de activitate.
Purtatorul de cuvant al inspectoratului, Luminita Pintur, a declarat ca pe agenda acestor intalniri se afla probleme referitoare la organizarea sesiunii speciale a testelor nationale, desfasurarea olimpiadelor scolare in 2008, modificarea programelor de definitivat/gradul II, stabilirea disciplinelor optionale in consiliile profesorale si de administratie pentru anul scolar 2008-2009, realizarea lucrarilor de investitii finantate din bugetul statului.

Asemenea reuniuni zonale sunt programate la Rosiorii de Vede, Turnu Magurele, Videle si Zimnicea. Miercuri, la Scoala generala “Mihai Viteazul” din Alexandria, se intalnesc directorii unitatilor de invatamant din zona centrala a judetului Teleorman.
Potrivit sursei citate, pana la 17 februarie, va avea loc dezbaterea publica a proiectelor de legi ale educatiei, dupa un calendar ce cuprinde catedrele si comisiile metodice din unitatile de invatamant, consiliile profesorale si de administratie, reprezentantii parintilor si ai consiliilor elevilor, coordonatorii de proiecte si programe educative, directorii de licee, scoli si gradinite, autoritatile publice judetene si locale, reprezentantii ONG-urilor, mediilor de afaceri si sindicatelor.

Propunerile vor fi centralizate la Inspectoratul Scolar Teleorman, pentru a fi inaintate, apoi, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.