Proiect european derulat de Universitatea “Petru Maior” din Targu Mures

univ-tg-mures.jpgUniversitatea “Petru Maior” din Targu Mures a anuntat finalizarea unui proiect finantat din fonduri PHARE “Antreprenoriat Rural Integrat European”, in valoare totala de peste 60.000 de euro.
Directorul de proiect, conferentiarul universitar Avram Tripon, a afirmat ca Proiectul “Antreprenoriat Rural Integrat European” a fost derulat de Universitatea “Petru Maior” (UPM) in parteneriat cu Clubul “Si noi putem reusi” si Agrom-Ro, in perioada 19 ianuarie 2007 – 19 ianuarie 2008.

Cu acest prilej, peste 60 de persoane au urmat un curs postuniversitar aplicativ de specializare (opt module a 40 de ore), in urma caruia au primit diploma de absolvire.
Au fost elaborate 10 proiecte individuale sau de grup centrate pe prioritati locale si au fost organizate expozitii si dezbateri pentru prezentarea si promovarea proiectelor antreprenoriale si produselor traditionale locale de pe Valea Muresului Superior, Valea Gurghiului si Sighisoara.

Formatorii si participantii au realizat si inregistrat doua marci locale, “Bunastare Acum” si “Gradina Raiului”, un blog specializat, revista lunara online de informare si transfer de cunostinte antreprenoriale FAPTE si site-ul proiectului www. bunastare-acum.ro.

Rezultatele concrete ale proiectului constau si in crearea a patru noi locuri de munca pentru absolventi, care au fost angajati ca “promotori antreprenoriali locali” in cadrul Cluburilor Inovative Antreprenoriale care au pus bazele Federatiei europene “Bunastare Acum”.

Avram Tripon a precizat ca aceasta structura asociativa antreprenoriala se va bucura de asistenta pentru dezvoltare si in perioada postfinantare.