Tendintele invatamantului la nivel mondial au fost discutate si conturate la expozitia BETT 2008

La Londra a avut loc cea mai importanta expozitie europeana dedicata utilizarii tehnologiei in educatie, BETT 2008. Cu aceasta ocazie, peste 30.000 de persoane au vizitat standurile celor 600 de expozanti din intreaga lume care au prezentat cele mai noi solutii educationale.
Accentul s-a pus si in acest an pe promovarea la nivel mondial a unui sistem de invatamant modern si eficient, adaptat cerintelor secolului XXI.

Compania SIVECO Romania si-a prezentat in cadrul standului propriu solutia de eLearning AeL. Crearea si dezvoltarea de continut educational interactiv si platforme de eLearning a devenit un domeniu de referinta pentru SIVECO si un pas important pe care Romania il face catre societatea cunoasterii.

“Participarea la expozitia BETT inseamna in primul rand posibilitatea de a interactiona direct cu beneficiarii solutiilor de eLearning dar si oportunitatea de a analiza comparativ produsele propuse de dezvoltatori din intreaga lume. In urma discutiilor avute cu unii dintre cei mai importanti specialisti IT&C, am primit reconfirmarea faptului ca produsul AeL dezvoltat de SIVECO Romania, reprezinta la ora actuala una dintre cele mai eficiente si complexe solutii de eLearning la nivel mondial”, a declarat Otto Zelch, Line of Business Manager, SIVECO Romania.

In cadrul BETT 2008 s-au desfasurat peste 100 de seminarii in care au fost prezentate tehnici pedagogice moderne, ce au drept obiectiv transformarea predarii la clasa, intr-un proces interactiv mult mai eficient si mai atractiv pentru elevi.

Cea de-a 24 editie a BETT a inregistrat si cateva premiere, cum ar fi crearea unor zone dedicate pentru testarea celor mai noi tehnologii, prezentarea de catre arhitecti si ingieri a planurilor pentru scolile viitorului, precum si crearea unui spatiu special pentru comunicare. Aici, specialistii IT&C au putut interactiona direct cu profesori si elevi din intreaga lume. Feedback-ul obiectiv obtinut in timp real de la participanti, reprezinta o informatie extrem de utila in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a unor viitoare resurse educationale.

Reforma in educatie presupune in mod obligatoriu introducerea resurselor IT&C ca o solutie normala si obligatorie de adaptare la cerintele actuale, iar strategia companiei SIVECO Romania urmareste implicarea in dezvoltarea continua a noi proiecte atat in Romania cat si la nivel international.

Notorietatea solutiei AeL, precum si recunoasterile internationale obtinute de-a lungul timpului recomanda SIVECO Romania drept unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de eLearning din Europa.