AEACE solicita publicarea de urgenta a notelor de la tezele unice

Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei (AEACE) solicita Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti publicarea de urgenta, pe site-ul institutiei, a notelor de la tezele unice, pe unitati scolare, se arata intr-un comunicat remis presei.
“Daca nu este nimic de ascuns, nu vedem motivele pentru care aceste note sa nu fie aduse la cunostinta publica. Se dovedeste, o data in plus, ca ministrul Cristian Adomnitei a gresit in mod grav aproband actuala metodologie de intrare la liceu. Nu este tarziu ca, in al doisprezecelea ceas, ministrul sa anuleze actuala metodologie si sa emita o alta, care sa prevada examene de admitere la liceu” – se sustine in comunicat.

AEACE arata ca la o prima evaluare, potrivit unor surse confidentiale, dupa comparatia cu notele de la oral din cataloage, rezultatele obtinute la tezele unice in Capitala “ar fi fost umflate” in proportie de 50%, ceea ce ar depasi evaluarea initiala a organizatiei, de 35-40%, la nivelul intregii tari.

“Parintii si elevii claselor a VIII-a sunt speriati ca alti elevi, din alte scoli, in care s-a copiat la tezele unice, le vor ocupa locurile din clasa a IX-a, datorita notelor umflate obtinute. Anual, aproximativ 3.000 de elevi din provincie vin la liceele din Bucuresti iar anul acesta vor avea medii ‘exceptionale’!” – afirma comunicatul AEACE.

De asemenea, sursa mentioneaza ca, desi ISMB a sesizat Ministerul Educatiei ca sase lucrari de la tezele unice, de la Scoala 5 din sectorul 1, “au fost modificate dupa iesirea din spatiul securizat al centrelor de evaluare”, ancheta in curs nu reuseste sa gaseasca vinovatii.