Doua unitati de invatamant din Targu Mures nu sunt autorizate sanitar

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a declarat ca Inspectia Sanitara de Stat (ISS) Mures a retras autorizatiile sanitare la doua unitati de invatamant din municipiu.
“Foarte grav, celor doua unitati de invatamant le-a fost anulata autorizatia de functionare. Primaria ar trebui sa isi revizuiasca atitudinea vizavi de indeplinirea obligatiilor legale in legatura cu unitatile de invatamant”, a spus ministrul.

Acesta a sustinut ca ambele unitati scolare ar trebui sa se inchida, iar copiii sa fie redistribuiti la alte unitati, pentru ca sanatatea lor este pusa in pericol in salile acestora.

Sefa ISS Mures, Gabriela Uifalean, a precizat ca in cele doua unitati scolare nu este apa potabila curenta si canalizare, desi exista un plan de conformare in acest sens, care prevedea ca termen sfarsitul anului trecut. “Primaria raspunde de investitii, planul de conformare are aprobarea de la primarie, dar lucrarile nici nu au inceput”, a aratat Uifalean.

Aceasta a sustinut ca mai exista astfel de cazuri unde nu s-au facut investitiile care trebuiau realizate, potrivit planului de conformare, pana in 31 decembrie 2007, si ca in zilele urmatoare vor fi initiate controale. ISS Mures a amendat Primaria Targu Mures cu 2.000 lei pentru conditiile din cele doua unitati de invatamant, Scoala Generala nr. 19 si Gradinita cu program normal nr. 12.