Cursurile şcolare au fost suspendate la Turnu Măgurele din cauza neplăţii salariilor profesorilor

greva-tabla.jpgProfesorii din majoritatea unităţilor de învăţământ din municipiul Turnu Măgurele, care nu şi-au primit salariile de peste două luni în urma blocării bugetului local de către Prefectura Teleorman, au refuzat luni să mai intre la cursuri.

Liderul filialei Teleorman a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ion Predescu, a declarat că “este o decizie a cadrelor didactice, care au ajuns într-o situaţie dramatică”. Potrivit sursei citate, “oamenii s-au săturat de promisiuni şi minciuni, alegând această formă radicală de protest”. Elevii vor sta acasă până când situaţia se va rezolva, în afara salariilor, în şcoli şi grădiniţe fiind nevoie de bani pentru acoperirea cheltuielilor cu căldura şi alte utilităţi.

De asemenea, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman, Tudor Spiridon, a afirmat că la Turnu Măgurele profesorii, “disperaţi”, au hotărât să “pună pixul jos” în mai multe licee şi şcoli. Pe parcursul săptămânii trecute la Alexandria au avut loc acţiuni de protest ale profesorilor şi funcţionarilor afectaţi de conflictul dintre Prefectură şi mai multe consilii locale.

Sindicaliştii din învăţământ au solicitat şi modificarea legislaţiei privind plata salariilor personalului didactic, astfel încât profesorii să nu mai fie “victime colaterale ale unor dispute politice” locale. AGERPRES