Sorin Oprescu nu poate fi acuzat de frauda

Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” a validat, in unanimitate, raportul Comisiei de Etica a UMF potrivit caruia nu exista niciun fals sau suspiciuni de fals in cazul obtinerii de catre dr. Sorin Oprescu a titlului de profesor universitar.
Prof.dr. Mircea Diculescu, presedintele Comisiei de Etica, a mentionat, insa, ca s-a remarcat o anumita superficialitate in intocmirea dosarului de concurs al dr. Sorin Oprescu, dar fara sa se incalce regulamentul. In context, prof.dr. Mircea Diculescu a semnalat ca titlul lucrarii nu este totdeauna complet si perfect superpozabil cu titlul din baza de date internationala, nu se regaseste in toate materialele numarul si volumul unde au fost publicate, nu intotdeauna este respectata ordinea materialelor si niciodata nu au fost precizate paginile intre care au fost publicate.

Comisia de Etica a analizat si dosarul pentru titlul de conferentiar al dr. Sorin Oprescu, inainte de aparitia unor materiale in presa. Acesta a fost examinat si s-a reliefat aceeasi superficialitate. Prof. dr. Mircea Diculescu a precizat ca aceasta superficialitate este o cutuma si nu un criteriu impus de regulament. El a admis ca vechiul regulament avea criterii ambigue si arbitrare, dar au fost respectate.

Prof. dr. Mircea Diculescu este de parere ca trebuie concepute reguli cat mai precise pentru a nu permite derapaje.