Fiecare judet va avea din acest an cate trei campusuri scolare

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a afirmat ca fiecare judet va avea, incepand din acest an, cate trei campusuri scolare sau scoli de arte si meserii.
Potrivit ministrului Cristian Adomnitei, pe langa scolarizare si cazare, elevii din mediul rural vor beneficia si de o masa gratuita, totul pentru “a da sanse la educatie si a reduce rata abandonului scolar al elevilor din invatamantul preuniversitar”.

Un astfel de campus scolar ar putea fi infiintat la Grupul Scolar Vladeni, din judetul Iasi, unde ministrul Adomnitei a efectuat o vizita, aratandu-se interesat de proiectul propus de conducerea institutiei. Potrivit ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in urma discutiilor cu reprezentantii Grupului Scolar Vladeni a reiesit faptul ca desi exista multa populatie scolara in zona, unii parinti prefera sa isi trimita copiii sa invete in Iasi, comuna aflandu-se la 40 de kilometri distanta de municipiul resedinta de judet. Pe de alta parte, exista parinti care din cauza fondurilor insuficiente isi retrag copiii de la cursurile scolare pentru a-i trimite la munca.

Ministrul a afirmat ca infiintarea unui astfel de campus scolar ar fi benefica, intrucat in zona exista un mediu prosper de afaceri, precum si o gara CFR. In finalul discutiilor, ministrul Cristian Adomnitei i-a indrumat pe reprezentantii institutiei de invatamant sa depuna un proiect la Inspectoratul Scolar Judetean, unde urmeaza a fi analizat, dupa care va fi trimis spre aprobare ministerului de resort pentru a primi finantare guvernamentala.