Problema transportului pentru elevii din judetul Caras-Severin va fi rezolvata in acest an

Problema transportului pentru elevii din Caras-Severin se va rezolva in acest an, fiind achizitionate, intr-o prima transa, 21 de microbuze, de cate 16 plus unu locuri.
Microbuzele care vor fi aduse in aceasta saptamana in Caras-Severin vor merge la Otelu-Rosu, Berzasca, Berzovia, Petrosnita, Constantin Daicoviciu, Cornereva, Forotic, Iablanita, Verendin, Teregova, Lupac, Sacu, Socol, Turnu-Ruieni, Vrani, Brebu, Resita, respectiv, cartierul Cuptoare, Tirol, Domasnea, Cornea si Moldova Noua.

Inspectorul scolar general al ISJ Caras-Severin, Boris Vatzulik, a atras atentia miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, ca microbuzele pot fi folosite doar pentru transportul elevilor, chiar si pentru deplasarea la unele manifestari culturale, sportive sau excursii, dar numai cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean.

Pentru ca microbuzele vor intra in dotarea primariilor, a mai subliniat Boris Vatzulik, responsabilitatea pentru folosirea acestora va reveni, in exclusivitate, primarilor.

Programul de finantare nu se opreste aici, pentru acest an fiind stabilita, de asemenea, dotarea cu inca 12 microbuze. In acest fel, se va acoperi intregul necesar pentru reteaua scolara existenta la momentul de fata.

In ceea ce priveste reabilitarea unitatilor scolare, daca anul trecut au beneficiat de asemenea lucrari peste 80 de scoli, in acest an se doreste ca numarul lor sa fie mai mare cu 30%.