Masuri sporite de siguranta in scolile galatene

Prefectul judetului Galati, Mihai Capra, a cerut tuturor institutiilor cu rol in asigurarea ordinii publice – Politie, Jandarmerie, Politie Comunitara – sa sporeasca masurile de siguranta din unitatile de invatamint, in interiorul si in vecinatatea acestora.
“Politia Comunitara va prelua, pana la sfarsitul acestui an, paza tuturor celor 62 de scoli, licee si grupuri scolare din municipiul Galati. Activitatile de paza si asigurare a ordinii publice in unitatile de invatamint se vor realiza cu 110 agenti de politie comunitara. Jandameria Galati va intensifica patrularile zilnice pe traseele pe care elevii le parcurg de acasa la scoala si retur, va monitoriza unitatile de invatamint cu grad ridicat de risc din Cartierul Aeroport, va interveni pentru aplanarea starilor conflictuale si va acorda sprijin altor structuri de ordine publica pentru restabilirea climatului de siguranta in scoli, in caz de necesitate”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Emanuela Turcu.

Potrivit unor date statistice numarul infractiunilor comise in mediul scolar din judetul Galati a scazut cu 4,3%, in primul semestru al anului scolar in curs, comparativ cu ultimul semestru al anului scolar 2006 – 2007, insa reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Galati spun ca 14,81% dintre unitatile de invatamant din judet prezinta un grad ridicat de risc, 24,69% un grad mediu, iar 58,5% un grad scazut de risc in ceea ce priveste iminenta producerii unor fapte antisociale.