La Facultatea de Medicina din Sibiu nu se va organiza pregatirea in rezidentiat

fac-medicina-sibiu.jpgFacultatea de Medicina din Sibiu a fost eliminata din lista centrelor universitare acreditate pentru pregatirea in rezidentiat.
Prin ordonanta de urgenta nr 12 din 2008, Guvernul a decis ca singurele facultati unde se poate organiza pregatirea in rezidentiat sa fie cele din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tirgu Mures si Timisoara. Pe langa Sibiu, celelalte facultati omise din calculele Guvernului sunt cele din Constanta, Arad, Brasov, Galati si Oradea. Potrivit actului normativ al Executivului, centrelor universitare unde se poate desfasura pregatirea in rezidentiat li se arondeaza celelalte facultati de medicina si de farmacie acreditate.

Senatorul PD-L Dan Sabau, doctor si profesor universitar la Facultatea de Medicina din Sibiu a depus deja o interpelare la adresa ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prin care ii solicita acestuia explicatii cu privire la ordonanta adoptata de Guvern la sfirsitul lunii ianuarie. „Intr-o conferinta de presa sustinuta in Parlament, senatorul Dan Sabau si-a exprimat convingerea ca eliminarea unor facultati de medicina din lista celor acreditate sa organizeze rezidentiate are la baza interese financiare. Medicilor rezidenti le sunt alocate fonduri bugetare pentru sustinerea studiilor, iar acestea merg doar in centrele universitare acreditate si sustin doar catedrele din aceste facultati, lasand alte centre universitare in prag de inchidere a portilor”, se arata intr-un comunicat de presa al grupului parlamentar al PD-L.