Primaria Brasov acorda tichete cadou pentru profesorii din invatamantul preuniversitar de stat

scripcaru_2008.jpg“Cele 4.000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar de stat din scolile din municipiul Brasov vor primi in acest an, din partea primariei, cinci tichete cadou cu valoare nominala de 50 de lei fiecare”, a anuntat primarul George Scripcaru.
Unul dintre tichete va fi acordat doar cadrelor didactice femei, cu ocazia Zilei de 8 Martie, iar celelalte patru, doua de Pasti si doua de Craciun, tuturor cadrelor didactice. De asemenea, tot din bugetul local se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport in comun ale cadrelor didactice navetiste care vin la scolile din municipiu din alte localitati si care nu dispun de o locuinta corespunzatoare acolo unde isi au postul. In cazul in care nu exista mijloace de transport in comun intre localitatea de resedinta si sediul unitatii de invatamant, urmeaza sa li se deconteze contravaloarea a 7,5 litri de benzina Premium la 100 de kilometri parcursi cu masina personala.

Primarul George Scripcaru a precizat ca, tot din bugetul local, se va deconta 50% din costul unui abonament pe o linie de transport urban in comun pentru elevii din invatamantul preuniversitar. Alte fonduri din bugetul local se vor da pentru decontarea in totalitate a valorii cazarii in camine si a mesei la cantine pentru elevii ai caror parinti fac parte din categoria personalului didactic si pentru elevii din Republica Moldova care studiaza in liceele brasovene. Diferenta dintre costul real al cheltuielilor cu cazarea in camine a elevului si tariful perceput pentru cazare, dar si in cazul cantinelor va fi suportat tot din bugetul local.

Banii necesari pentru efectuarea controlului medical periodic pentru toti angajatii din invatamantul preuniversitar de stat, in cabinetele de medicina muncii, vor veni tot din bugetul local. Pentru cursurile de instruire a cadrele didactice privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, una dintre conditiile pentru obtinerea autorizatiei de functionare a unitatii de invatamant, vor fi
acordate fonduri tot din bugetul local.

Suma totala necesara pentru tichetele cadou, decontul transportului, a abonamentelor pentru elevi si celelalte deconturi este de 2.321.000 de lei. “Toata suma este prevazuta in bugetul local pentru acest an, a fost identificata si nu are nici o tangenta cu anul electoral”, a subliniat primarul George Scripcaru. El a afirmat ca, intrucat la sfarsitul anului trecut, cand s-a dat pentru cadrele didactice un tichet cadou de 50 de lei pentru Craciun, s-au gasit cu greu sumele necesare, in acest an ele au fost cuprinse in bugetul local, ca sa nu mai existe niciun fel de probleme.