Proiectul “Avocatul elevului” a fost lansat in liceelele gorjene

Inspectoratul Scolar Judetean Gorj a lansat, in cursul lunii februarie, proiectul-pilot “Avocatul elevului” in toate cele 32 de licee din teritoriu.
Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Gorj, Gheorghe Mitescu, proiectul-pilot “Avocatul elevului” isi propune educarea elevilor pentru cunoasterea drepturilor si a responsabilitatilor care le revin si crearea in scoli a climatului necesar pentru promovarea si respectarea acestora, in conformitate cu prevederile Conventiei Drepturilor Copilului, Legii nr. 272/2005 si Conventiei Europene pentru Drepturile Omului.

Proiectul este implementat in licee prin colaborarea a trei institutii, respectiv Asociatia “Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21”, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Reprezentanta UNICEF in Romania.

Realizat ca o componenta a parteneriatului constituit pentru proiectul “Educatie pentru Cetatenie Democratica”, proiectul-pilot “Avocatul elevului” raspunde inclusiv obiectivelor specifice ale Anului International al Cetateniei prin Educatie (EYCE).