Problemele din invatamantul aradean au fost aduse in atentia ministrului Educatiei

ungureanu-vasile-ioan.jpgSenatorul PSD de Arad Dan Ungureanu a adresat doua intrebari ministrului Educatiei si Cercetarii, una dintre ele avand in vedere decontarea abonamentelor pe mijloacele de transport public pentru elevi, „o activitate foarte bine reglementata, dar care se aplica extrem de greu“.
„Din pacate, in ciuda reglementarii cat se poate de explicite, se intarzie nejustificat momentul platii. Asta chiar daca toate scolile au documentatii complete. De exemplu, la Liceul Aurel Vlaicu nu s-a facut decontarea acestor abonamente din luna noiembrie 2007. In plus, din datele culese in diversele dezbateri sau audiente pe care le-am avut cu cadrele didactice, elevii sau parintii acestora, am constatat ca aceste intarzieri se produc cu precadere la scolile unde sumele ce trebuie acordate pentru deconturi sunt mai mari. De aceea l-am intrebat pe ministrul Adomnitei daca are in vedere aspectele sesizate si ce masuri va lua pentru a imprima o ritmicitate decontarilor”, a declarat senatorul Ungureanu.

O a doua intrebare a vizat intarzierea in virarea banilor pentru construirea scolilor din Pecica si Seitin. Aici exista studii si proiecte pentru ridicarea de cladiri noi, iar lucrarile au fost demarate inca de anul trecut. La un moment dat, din lipsa finantarii, aceste lucrari au fost sistate, iar autoritatile se confrunta pe mai departe cu lipsa banilor.

„Una din marile promisiuni ale actualei Guvernari pe domeniul educatiei a fost reabilitarea unitatilor scolare, activitate ce ar fi trebuit sa fie realizata concomitent cu cea de ridicare de noi unitati. Din pacate, constatam pe zi ce trece ca de la promisiune la fapta este o cale pe atat de lunga pe cat este de la bune intentii la promisiuni desarte si populism. In conditiile in care autoritatile locale se confrunta nu numai cu lipsa spatiilor, dar si cu plata unor chirii exorbitante pentru cladirile unitatilor scolare ce au fost retrocedate, l-am intrebat pe ministru cand se vor debloca fondurile necesare” , a declarat senatorul PSD.