Prefectul de Botosani cere paza la toate scolile

sorescu-gh.jpgPrefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu, a cerut tuturor primarilor din judet, in special celor din localitatile rurale, sa asigure paza unitatilor de invatamant. Solicitarea a fost facuta ca urmare a cresterii ingrijoratoare a numarului de violente din perimetrul scolilor si liceelor din judetul Botosani.
Cel mai grav caz a fost cel in care un elev in stare de ebrietate a intrat, luna trecuta, in sala de curs si si-a batut profesoara, iar la inceputul acestei saptamani un elev de clasa a VII-a a fost agatat in cuierul clasei de tatal unui coleg. In primele doua luni ale anului, in scolile din Botosani au fost inregistrate opt agresiuni.

Prefectul este nemultumit ca, din totalul celor 322 de unitati de invatamant din mediul rural, doar patru au paza proprie. “In mediul rural, nu putem vorbi de securitatea elevilor. Sunt cateva unitati in care exista paza, dar aceasta este asigurata de acei paznici sau acele persoane care n-au nici in clin, nici in maneca cu paza. N-au niciun fel de pregatire sau de instructie. Trebuie gasite solutii pentru ca tot ceea ce se cheama violenta in scoli sa fie redus”, a afirmat Sorescu.

Conform statisticilor, anul trecut, in unitatile scolare din judetul Botosani au fost inregistrate 58 de fapte violente, dintre care 29 de altercatii, 11 loviri sau alte violente, 17 furturi si o lipsire de libertate.