Ministrul Cristian Adomnitei promite ca fiecare scoala va avea laborator de informatica

lab-informatica.jpgFiecare scoala din Romania va fi dotata, pana la sfarsitul acestui an, cu cate un laborator de informatica, a anuntat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei. Potrivit acestuia, pe 14 aprilie va fi organizata licitatia pentru desemnarea firmei care va echipa laboratoarele de informatica din cele 6.700 de scoli incluse in program.
Fiecare laborator ar urma sa dispuna de 25 de calculatoare, un server, un copiator si un proiector video moderne. Valoarea totala a investitiei care urmeaza a fi facuta de MECT este de aproximativ 130 de milioane de euro. “Pana acum, investitiile s-au facut in special in licee si in scolile din mediul urban. Daca nu realizam acest obiectiv, diferenta dintre scoala din mediul rural si scoala din mediul urban ar fi si mai mare”, a afirmat Adomnitei.

Potrivit ministrului, in momentul de fata doar 4.800 din cele 11.500 de unitati de invatamant din Romania dispun de laboratoare de informatica.

Din bugetul pe 2008 al MECT vor mai fi cumparate 1.000 de microbuze scolare, camioane cu remorca, autoturisme si tractoare pentru unitatile de invatamant cu profil auto sau agricol. In schimb, Cristian Adomnitei sustine ca reducerea cu 200 de milioane de lei a bugetului MECT va face imposibila inceperea lucrarilor la bazinele de inot. El sustine ca, totusi, in acest an vor fi platite proiectele pentru bazine, urmand ca lucrarile efective sa fie facute in anii urmatori.