Cornel Antal a fost ales rector al Universitatii Oradea

Cornel Antal a fost ales, pe 10 martie, rector al Universitatii Oradea pentru un mandat de patru ani. Din cei 96 de membri ai Senatului Universitatii, au fost prezenti 95, din care 75 au votat “pentru”, 18 “impotriva” si doi s-au abtinut.
Echipa de conducere propusa de rectorul Antal este alcatuita din prorectorii Elena Bonchis, pentru relatia cu studentii, psiholog care coordoneaza un centru de consiliere pentru studenti; Ioan Felea, pentru activitatea de cercetare, calitate si doctorate; Iacob Hantiu, pentru problemele administrative; Ioan Horga, relatii internationale si comunicare; Teodor Jurcut, pentru probleme de invatamant; Gheorghe Tara, pentru buget, finante si contabilitate. In functia de secretar stiintific a fost votat Sorin Curila. Singurul post nou infiintat este cel de prorector pentru buget-finante, un capitol in care actualul rector doreste transparenta si corectitudine.

Patru dintre prorectori mai detin si alte functii – decan, sef de catedra, prodecan – pentru care au la dispozitie 15 zile pentru a alege una dintre functii si practic, rezolvarea situatiei de incompatibilitate.

“Vreau sa fac ceva pentru locul meu de munca si chiar daca unii vor fi invidiosi gandindu-se ce functie grozava este si ce am sa ma imbogatesc, nu toata lumea este asa. Eu tot timpul am spus ca as fi vrut sa fie si alti candidati, ca nu ma consider singurul capabil sa conduc aceasta universitate. Oricum, nu voi putea sa o conduc decat cu ajutorul echipei. Toate materialele, strategia si cele care vor urma se vor baza pe echipa”, a precizat noul rector al Universitatii Oradea, care a incheiat singur cursa pentru ocuparea acestei functii, prin retragerea celorlalti candidati.