Nu au fost tiparite brosuri cu subiectele pentru bacalaureat

Consilierul ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Mihaela Suciu, a declarat ca editurile nu au publicat brosuri cu subiectele si rezolvarile pentru cele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Potrivit consilierului, in cazul in care ar fi aparut asemenea brosuri, directorul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu, “ar fi atentionat Procuratura”.

“Nu au fost publicate brosuri cu subiectele si rezolvarile subiectelor pentru examenul de bacaluareat, mai ales ca variantele de subiecte postate pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu sunt cele finale. Ultima varianta se va posta pe site-ul ministerului in data de 12 martie. Au fost publicate brosuri cu subiectele de la examenul de bacalaureat de anul trecut”, a spus consilierul.

Suciu a precizat ca MECT a transmis inspectoratelor scolare din tara o nota prin care anunta interzicerea distribuirii si utilizarii in scoli a brosurilor care contin subiectele si rezolvarile de la examenul de bacalaureat din acest an.

Directorul CNCEIP, Cristian Mirescu, declara in urma cu doua saptamani, cu prilejul postarii pe site-ul MECT a subiectelor la examenul de bacalaureat, ca subiectele si rezolvarile vor fi distribuite in format electronic fiecarui liceu si vor fi puse la dispozitia elevilor.