Directoarea bibliotecii Universitatii “Transilvania” a fost eliberata din functie

Senatul Universitatii “Transilvania” Brasov a hotarat desfacerea contractului de munca al directorului bibliotecii, Angela Repanovici, din motive disciplinare, dupa ce aceasta a aparut intr-o inregistrare video, difuzata pe internet, dansand lasciv in incinta bibliotecii.
Senatul a mai decis in cazul acesteia suspendarea pe o perioada de trei ani a dreptului de a ocupa o functie de conducere, se arata intr-un comunicat al conducerii universitatii. Conform documentului, in urma sesizarii conducerii universitatii de catre un grup de angajati ai bibliotecii fata de o serie de abateri savarsite de prof. dr. ing. Angela Repanovici, Comisia de Disciplina a prezentat Senatului un raport in data de 18 februarie, dupa care Senatul a decis continuarea analizei de catre Comisia de Etica.

Comisia de Etica a luat in considerare si informatiile suplimentare relevate prin difuzarea in mass-media a unor materiale referitoare la comportamentul indecent al Angelei Repanovici. Astfel, in sedinta Senatului din 13 martie s-a decis suspendarea din functie a prof. dr. ing. Angela Repanovici.

Angela Repanovici va ramane profesor al Universitatii “Transilvania” la Facultatea de Inginerie Mecanica, catedra mecanica fina si mecatronica, si la Facultatea de Litere – catedra Biblioteconomie si Stiinta Informarii.

Saptamana trecuta, jurnalele de stiri ale televiziunilor locale si nationale au difuzat o inregistrare video de acum doi ani, de Ziua femeii, in care Angela Repanovici dansa in incinta bibliotecii, in prezenta altor colegi, in timp ce isi ridica hainele lasand sa i se vada lenjeria intima. Dansul a fost filmat de o angajata si postat pe internet.