Incubator tehnologic si de afaceri la Universitatea de Vest Arad

Rectorul Universitatii de Vest ”Vasile Goldis” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a delarat ca Autoritatea Nationala pentru Cercetarea Stiintifica (ANCS) a emis Certificatul de autorizare al Incubatorului tehnologic si de afaceri, care va functiona in cadrul universitatii aradene.
Potrivit rectorului, unitatea este constituita ca o entitate fara personalitate juridica in cadrul Universitatii de Vest, cu personal propriu, cu infrastructura si dotari in valoare de 500.000 de euro. ”Incubatorul va avea conexiuni cu Parcul Stiintific si Tehnologic Timisoara, in care Universitatea de Vest este asociata in participatiune cu Institutul National de Cercetare- Dezvoltare, cu universitati timisorene, cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara si cu societati comerciale”, a precizat prof.dr. Aurel Ardelean.

Principalele obiective ale Incubatorului sunt transferul tehnologic de rezultate ale cercetarii de la agentii economici interesati; dezvoltarea potentialului tehnologic; integrarea studentilor si absolventilor universitatii in mediul socio-economic, precum si atragerea de investitii straine in acest domeniu al transferului de tehnologii. Rectorul Ardelean a precizat ca exista deja o companie din Australia, interesata de serviciile acestui Incubator tehnologic si de afaceri.

”Incubatorul va oferi consultanta tehnica si juridica, redactarea de proiecte, studii, evaluari, expertize, audit, acces internet, pagina web, baze de date, publicitate, etc., la preturi relativ reduse fata de ceea ce se practica pe piata”, a mai spus prof. univ. dr. Aurel Ardelean.