Program de combatere a violentei in scolile sectorului 6

Primaria sectorului 6 a demarat, in aceasta saptamana, impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6, programul de combatere a violentei in scoli ”Tu alegi”, in liceele ”Eugen Lovinescu” si ”Elena Cuza”.
”Potrivit unor studii realizate, peste 75% dintre elevii inscrisi in invatamantul de masa considera ca in scolile lor exista violenta. Pornind de la ideea ca violenta in scoli este o realitate dura cu care se confrunta zilnic copiii din sistemul de invatamant, proiectul a fost gandit ca o modalitate de apropiere si dialog intre tineri si adulti”, a declarat primarul Cristian Poteras.

El a adaugat ca programul isi propune sa abordeze, intr-un limbaj adecvat, atat cauzele, cat si consecintele violentei in scoli si licee, cautand sa-i atraga pe liceeni de partea celor care lupta impotriva acestui fenomen.

Cursurile de informare si dialog se adreseaza liceelor din sectorul 6 si sunt sustinute de specialisti ai DGASPC Sector 6, profesionisti cu experienta bogata in cazuri de devianta comportamentala la copii si adolescenti. Strategia de atragere si implicare a copiilor si adolescentilor prevede ca la sfarsitul fiecarui curs, mesajul transmis de formatori sa fie preluat si popularizat de o vedeta din lumea muzicala.

De asemenea, liceenii din sectorul 6 vor putea participa, la inceputul lunii mai, in cadrul programului ”Tu alegi!”, la competitii sportive, concursuri de arta urbana precum si dezbateri publice.