Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi va avea propria baza de natatie

univ-gh-asachi-is.jpgUniversitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi va avea un bazin de inot de aproape 8.000 de metri patrati, a anuntat conducerea institutiei. Prof. Alexandru Salceanu, purtatorul de cuvant al Universitatii iesene, afirma ca pana in 2009 vor fi finalizate lucrarile la baza de natatie pentru studenti.
“Baza de natatie este construita pentru studenti in special, ieseni in general, dar si pentru competitii sportive precum inot, polo, sarituri de la trambulina”, a declarat Salceanu. Viitoarea baza de inot va respecta dimensiunile olimpice, fiind vorba de opt piste a cate 50 de metri lungime. Va avea o arie desfasurata este 7.890 metri patrati, fiind asigurate toate facilitatile necesare pentru sportul de performanta dar si pentru recreere.

In 1990 Ministerul Educatiei a aprobat studiul de fezabilitate al bazei de natatie, costul investitiei in decembrie 2007 fiind 14.670.000 de lei. Pana la 31 decembrie 2006, valoarea totala a lucrarilor decontate a fost de numai 613.000 de lei, aproximativ patru la suta din necesar, intrucat nu au fost alocate fonduri. Numai in 2007 au fost alocate 1.704.000 lei, in timp ce pentru anul 2008 se asigura o finantare de 3.600.000 lei.

“In ipoteza ca se va mentine acelasi ritm de finantare, lucrarea, amenajata pe Bulevardul Chimiei, in continuarea salii Gradinari, ar putea fi inaugurata anul viitor”, a precizat purtatorul de cuvant al Universitatii Tehnice. In opinia sa, proiectul este relevant pentru politicile economice generale si sectoriale, fiind in concordanta cu programul de guvernare in domeniul invatamantului superior, imbunatatindu-se baza materiala cu destinatie educatie fizica si sport de performanta si recreere.