Mai multe firme franceze sunt interesate de piata romaneasca a materialului didactic

Un numar de 13 firme franceze, dintre cele mai cunoscute, care produc material didactic si-au prezentat oferta la intalnirea “franco-romana de materiale didactice”, organizata la Casa oamenilor de stiinta din Bucuresti. De oferta de materiale didactice s-au interesat firme romanesti, profesori si directori de institutii scolare.
“Au fost prezente la aceasta intalnire intreprinderi care sunt lideri europeni in domeniul lor si care au propus o gama larga de produse cu servicii de intretinere adaptate situatiei pedagogice diferite. Unele dintre aceste firme sunt deja existente pe piata romaneasca. Dorim sa se dezvolte colaborarea in domeniu dintre firmele frantuzesti si romanesti. Totul este sa raspundem intr-o maniera cat mai buna nevoilor profesorilor si elevilor”, a declarat consilierul economic si comercial al Ambasadei Frantei la Bucuresti, Florence Dabelle.

Potrivit directorului Departamentului Licitatii Publice din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Gabriel Leahu, exista mai multe etape pana cand materialele didactice ajung la indemana profesorilor si elevilor. Gabriel Leahu a spus ca este nevoie, mai intai, in prima etapa, de identificarea nevoilor de dotare a unitatilor scolare, apoi avizarea materialelor didactice, finantarea, achizitia publica a materialelor didactice.

Gabriel Leahu a spus ca, in anii scolari 2006 si 2007, au fost alocati pentru achizitii de materiale didactice 115 milioane de euro, 60 de milioane de euro in 2006 si 55 de milioane de euro in 2007.

Si-au prezentat oferta la aceasta intalnire firmele Cabrilog, Circuit Imprime Francais, Chauvin Arnoux, Didalab, Deltalab, Ecodime, Edupatru, ERM Automatisme Industriel, Pierron Education, Schneider Electric France, Chambre Syndicale des metiers du didactique, UBI France Bull.