Ecaterina Andronescu a fost realeasa presedinte al Consiliului National al Rectorilor

Rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a fost realeasa, pe 11 aprilie, pentru al doilea mandat, presedintele al Consiliului National al Rectorilor cu 53 de voturi pentru din 70 exprimate.
Contracandidatul sau, Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, a obtinut 15 voturi din 70. Dintre cei 82 de rectori, membri ai consiliului, 72 au fost prezenti la vot. Din totalul celor 72 de voturi, doua buletine de vot au fost anulate.

Inainte de momentul alegerilor s-a propus si acceptat modificarea Statutului CNR, la articolul 8. Conform acestei modificari, propuse de presedintele CNR Ecaterina Andronescu, structura conducerii CNR numara de acum 15 membri, dintre care un presedinte, un secretar si 13 vicepresedinti, fiecare dintre acestia conducand o comisie de specialitate.

“Obiectivul meu in noul mandat este realizarea unei strategii de dezvoltare a invatamantului superior, sa folosim toate parghiile pentru a construi aceasta strategie. Sa facem tot posibilul sa ne raportam la cele mai bune idei si schimbari din invatamantul european”, a declarat presedintele CNR.

Consiliul National al Rectorilor va lucra de acum in 13 comisii de specialitate, fiecare fiind condusa de un vicepresedinte. Cele 13 comisii ale CNR, prospat infiintate, sunt Comisia pentru legislatie, Comisia pentru finantare, Comisia pentru clasificarea universitatilor, Comisia pentru activitatea stiintifica si de cercetare, Comisia pentru elaborarea de strategii, Comisia pentru cooperarea cu institutii nationale si internationale, inclusiv cu cele din invatamantul preuniversitar, Comisia pentru stiinte exacte, Comisia
pentru stiinte ingineresti, Comisia pentru stiinte medicale, Comisia pentru stiinte socio-umane si vocationale, Comisia pentru stiinte juridice, stiinte politice, administrative si altele, Comisia pentru invatamantul artistic, Comisia pentru studii economice.

In urma alegerilor, CNR l-a ales in functia de secretar general pe prof.univ.dr. Gheorghe Barbu, de la Universitatea Pitesti. Vicepresedinti ai CNR au fost alesi: prof.univ.dr. Constantin Oprean de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu; prof. univ.dr. Nicolae Robu – Universitatea Politehnica Timisoara; prof.univ.dr. Radu Munteanu – Universitatea Tehnica Cluj Napoca; prof.univ.dr. Ion Rosca – ASE; prof.univ.dr. Ion Visa – Universitatea “Transilvania” din Brasov; prof.univ.dr. Ion Vladimirescu – Universitatea Craiova; prof.univ.dr. Ioan Talpos – Universitatea de Vest Timisoara; prof.univ.dr. Ioan Panzaru – Universitatea Bucuresti; prof.univ.dr. Gheorghe Colceag – Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti; prof.univ.dr. Constantin Ciuce – Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hateganu” din Cluj, prof.univ.dr. Corina Dumitrescu – Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti; prof.univ dr. Alexandru Puiu de la Universitatea Constantin Brancovean” din Pitesti.