Federatia “Alma Mater” a semnat Pactul pentru Educatie

Reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale ”Alma Mater”, condusi de presedintele Razvan Bobulescu, au semnat, pe 18 aprilie, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Traian Basescu, Pactul National pentru Educatie.
”Nu va multumim, ci va felicitam pentru aceasta initiativa. Este o dovada ca sunteti deschis dialogului si ca nu aveti ranchiuna pe cei care nu spun ‘yes’ din prima”, i-a spus presedintele “Alma Mater” sefului statului, la inceputul convorbirilor.

Bobulescu a mentionat ca Strategia Lisabona inseamna ”dezvoltarea Europei prin performanta si cunoastere”, iar cunoasterea ”se face in baza invatamantului superior si cercetarii”. ”Ideea ca Pactul ar fi doar pentru partidele politice era prea mica fara sa ai si partenerii beneficiari, cei carora se adreseaza. Pentru mine si chiar pentru procesul in sine, asa cum se desfasoara in continuare, era vital ca documentul sa fie semnat de Alma Mater, pentru ca sunteti singurii care reprezentati invatamantul superior si cercetarea”, a spus, la randul sau, presedintele Basescu.

Pactul pentru Educatie, document initiat de presedintele Traian Basescu, a fost semnat luna trecuta de partidele politice parlamentare si de alte 15 ONG-uri si asociatii din domeniul educatiei si cercetarii.